Социологическата агенция Галъп“ дава преднина на коалицията ПП-ДБ пред ГЕРБ, макар и

...
Социологическата агенция Галъп“ дава преднина на коалицията ПП-ДБ пред ГЕРБ, макар и
Коментари Харесай

„Галъп“: Коалицията ПП-ДБ бият ГЕРБ на изборите

Социологическата агенция „ Галъп “ дава преднина на коалицията ПП-ДБ пред ГЕРБ, въпреки и минимална. Според проучването, проведено между 2 и 12 февруари измежду 808 души по метода „ лице в лице “ с таблети, новата коалиция би събрала 27.1% от вота на българите, в случай че изборите бяха в средата на февруари. ГЕРБ-СДС пък биха получили 26.1%.

Резултатите демонстрират, че има пет сигурни обединения в Народното събрание и две, които са близо към бариерата. Тепърва обаче ще се вижда до каква степен могат да стигнат упоритостите на новосъздаващите се обединения и новозавръщащите се играчи. Ако изборите бяха в този момент, на върха двете съществени обединения щяха да са с на процедура еднакъв резултат и мъчно предвидим излаз, се показва в разбора на " Галъп ".

В него се показва, че проучването не уловя в цялост евентуалните резултати на глобите „ Магнитски “, които Съединени американски щати постановиха на близки до ГЕРБ и Българска социалистическа партия хора.

Новата коалиция ПП-ДБ – въпреки и уловена тук без към момента да е разпознаваема и без съвсем никакво отражение на обстановката „ Магнитски “ – демонстрира равнене на резултата по отношение на ГЕРБ и по-голям запас. В същото време, най-малко към този момент, не се вижда „ добавка “ от поддръжка. По традиция, за това политическо пространство тази добавка може да се чака даже и в последния миг. Също по традиция, хартиеното гласоподаване и обвързваните с него детайли могат да бонифицират в по-голяма степен отсрещната страна. Затова е значимо, както нормално, да се подчертае, че данните към този миг не са прогноза, а са само моментна фотография на настройките, която няма по какъв начин да регистрира и поредност фактори на политическите технологии, написа още в социологическия разбор.

Движение за права и свободи получава поддръжка от 13.4%, а близо след тях са към този момент „ Възраждане “ – с 12.3%. Българска социалистическа партия има 8.6%, само че занапред ще се види дали и какво въздействие ще имат комплицираните процеси в партията. Около бариерата са „ Български напредък “ – техният евентуален резултат, калкулиран дружно с Вътрешна македонска революционна организация, би бил 4.2%. Но водещи фактори в партията на Стефан Янев към този момент потвърдиха, че сходно обединяване няма да се случи.

„ ИТН “ се движат покрай това още веднъж да са в Народното събрание с 3.9% в този миг и имат положителни вероятности с подписката и идната акция. Засега под линията личат най-много вероятностите на партии като новата лява коалиция, Национална движение „Симеон Втори" и така нататък, като техният капацитет занапред ще личи и идните талази на проучване ще дадат по-ясни изгледи дали битката е за по-долните стъпала, за бариерата или за освен това.

3.8% са тези от гласуващите, които биха предпочели „ Не поддържам никого “, в случай че изборите бяха през днешния ден. Със сигурност са споделили, че ще гласоподават 40.7%. Това е покрай интензивността от предходните избори. Кампанията обаче занапред следва, а на числата към този миг следва да се гледа най-много като на декларативна настройка.

Припомняме, че преди два дни друга социологическа организация – " Тренд " – даде преднина на ГЕРБ пред обединяването ПП-ДБ – 25.6% срещу 24.8%. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР